Spotify onthult Top 50 van meest gestreamde ‘rap’ nummers

Na de lijst met meest gestreamde hiphop albums is het vandaag tijd voor een nieuwe lijst van Spotify en Rap Caviar. Ze presenteren vandaag de lijst met de 50 meest gestreamde rap tracks, maar er is nogal wat onenigheid ontstaan over de nummers die de lijst wel gehaald hebben en de tracks die niet genoemd worden.

Onverwachte namen

In de top 10 van de lijst zijn eigenlijk geen verrassingen te vinden met namen als Post Malon, Travis Scott, Drake, XXXTENTACION, Lil Uzi Vert en Kendrick Lamar. Vanaf het midden van de lijst komen we toch wat onverwachte namen tegen. Op 25 staat bijvoorbeeld Gangsta’s Paradise van Coolio. Het nummer kwam zo’n twintig jaar voor het begin van het streamingtijdperk uit en dat zijn meestal niet de tracks die veel gestreamd worden (met uitzondering van Eminem, die zeven keer in de lijst voor komt).

Andere opvallende noteringen zijn one hit wonders Internet Money op 33, Lil Mosey op 38, Lil Tecca op 42 en Desiigner op 47. Wat geen verrassing is, is dat XXXTENTACION er met de meeste tracks (8) in staat. Hij wordt op de voet gevolgd door Eminem met 7 en Drake met 6 (inclusief Sicko Mode). Travis Scott is de volgende naam met vier noteringen. Cardi B & Megan Thee Stallion zijn overigens de enige vrouwen die in de lijst te vinden zijn met hun WAP collabo.

Verbazing

Op social media wordt echter met verbazing gereageerd op de lijst en de focus ligt op de keuze welke nummers wel binnen het genre vallen en welke niet. De meest opvallende afwezige is Lucid Dreams van Juice Wrld met ruim 2,2 miljard streams. waarmee de track op plek 2 terecht zou komen achter rockstar van Post Malone. Fans vragen zich waarom deze track ontbreekt, maar All Girls Are The Same van Juice wel genoemd wordt. Ook wordt de vergelijking getrokken met tracks van XXXTENTACION als SAD! en Jocelyn Flores en Hotline Bling van Drake.

Check de volledige lijst hier.

Bekijk ook

Post navigation