‘Hope Tour’ van NF komt naar Nederland

Op zaterdag 30 september komt NF naar AFAS Live tijdens zijn ‘HOPE TOUR’. De kaartverkoop start vrijdag 7 april om 10:00.

NF is de artiestennaam van rapper en componist Nate Feuerstein uit Gladwin, Michigan. Feuerstein maakte een traumatische jeugd door waarin zijn ouders scheidden, de vriend van zijn moeder hem fysiek mishandelde en zijn moeder besloot uit het leven te stappen. Muziek was zijn ontsnapping en hij begon liedjes op te nemen op een karaokemachine, met instrumentals op de ene microfoon en zijn raps in de andere. Hij werd tweede in een landelijke rapcompetitie van het Fine Arts Festival in 2008 en de eerste in Michigan het jaar daarop. In 2010 bracht hij in eigen beheer een debuutalbum uit, Moments.

NF bracht de volgende twee jaar door met het zoeken naar een label en het werken met lokale producer Tommee Profitt in zijn studio; ze bedachten het nummer “Wake Up”, dat Capitol Christian Music Group ervan overtuigde hem te contracteren. Zijn debuutalbum, Mansion, werd begin 2015 uitgebracht en bereikte nummer 62 in de Billboard 200.

De trauma’s uit NF zijn jeugd hebben een prominente plek in zijn muziek, zijn album uit 2016 was toepasselijk ‘Therapy Sessions’ getiteld. NF staat aan de vooravond van de release van zijn nieuwe album ‘HOPE’ een album waarop hij vooruit durft te kijken en daar hoort ook een gelijknamige tour bij waarmee hij op 30 september de AFAS Live aandoet.

Bekijk ook

Post navigation