Dennis Rodman haalt uit naar Travis Scott vanwege Jordans

Dennis Rodman heeft uitgehaald naar Travis Scott vanwege de Jordans die de rapper de afgelopen jaren op de markt bracht in samenwerking met Nike. De sneakers zijn razend populair en worden door sneakerliefhebbers voor duizenden euro’s doorverkocht.

De sneaker valt met name op door de Nike-swoosh die achterstevoren is. Volgens Rodman is Travis daar echter niet zelf opgekomen. In een video die viraal gaat op social media zegt de oud-basketballer dat de rapper zijn ontwerpen gekopieerd heeft. “Ik was de eerste die de Nike-swoosh achterstevoren maakte”, aldus Rodman. “Je hebt mijn shit gestolen.”

Rodman

Lang voordat geverfd haar, gelakte nagels en een overvloed aan tatoeages cultureel geaccepteerd werd binnen de maatschappij, durfde Rodman zijn gevoel voor fashion en stijl al te laten spreken. Daarmee doorbrak hij wereldwijd barrières voor andere basketballers en beroemdheden van kleur.

Rodman was een unieke verschijning: binnen het veld werd hij omschreven als betrouwbaar en onverzettelijk, terwijl hij buiten het veld gezien werd als flamboyant, onstuimig en onvoorspelbaar. De oud-basketballer werd geliefd door zijn fans, omdat hij zich anders gedroeg dan andere atleten. Zo had hij een relatie met Madonna, was hij een bestsellerauteur en deed hij regelmatig mee aan partijen van de WCW (worstelkampioenschap) om mensen wereldwijd te entertainen.

Omgekeerde Nike Swoosh

Rodmans populariteit zorgde ervoor dat veel merken met hem wilden samenwerken. Hij had net als zijn voormalig ploeggenoot Michael Jordan een collaboration met Nike en ontwierp tijdens en na zijn basketbalcarrière schoenen samen met het merk. Zo maakte hij onder meer de Nike Air Worm Ndestrukt en de Nike Air Darwin. Die laatste stond overigens bekend om de omgekeerde Nike-swoosh die de sneaker had.

Travis

De schoenen van Jordan hadden nooit een Nike-swoosh die achterstevoren was. Totdat Travis zich aansloot bij Nike en de Jordan 1 Retro High OG SP in 2019 maakte. De omgekeerde swoosh droeg bij aan het grote succes van de sneaker en Travis besloot het element terug te laten keren bij andere kleurcombinaties en nieuwe modellen. Door veel (jonge) sneakerliefhebbers wordt de omgekeerde Nike-swoosh dan ook gezien als een kenmerkende innovatie die Travis tot stand gebracht heeft.

‘Geef me wat credits’

Het lijkt erop dat Rodman mensen eraan wil herinneren dat hij de eerste was die de Nike-swoosh omdraaide. In de video die rondgaat op social media spreekt hij zich voor het eerst openlijk uit over de ontwerpen van Travis. “Hij heeft mijn schoen gekopieerd”, aldus de oud-basketballer. “Ik was de eerste die de Nike-swoosh achterstevoren deed. Ik speelde toen bij de Chicago Bulls.”

Voor Rodman is een klein beetje erkenning voor de inspiratie die hij Travis gegeven heeft, voldoende. “Kom op, Travis, geef me wat credits. En wees gewoon eerlijk: je hebt mijn shit gestolen.” Rodman sluit zijn verhaal af door Travis te feliciteren met het succes van de sneaker, al kan hij het niet laten om nog even duidelijk te maken wie hem geïnspireerd heeft. “Je hebt mij nagedaan. Dit idee is niet nieuw, broeder. Gefeliciteerd.”

Bekijk ook

Post navigation