Limoblaze tekent bij Reach Records en dropt nieuwe EP

In korte tijde ontving de in Nigeria geboren artiest uit de UK, Limoblaze (Samuel Onwubiko), veel lof in de branche en vandaag tekent hij bij Reach Records.

Limoblaze is tweevoudig winnaar van de African Gospel Music and Media Awards (2018, 2019), Crystal Awards Best International Act Award-winnaar (2019) en Premier Gospel Best International Act-prijswinnaar.

Met verschillende oeuvre door de jaren heen, waaronder 5 albums; “Blind” (2016), “Before Now” (2018), “Afrobeats Rap and Jesus” (2019), “Bridges” (2020) en “Gods Favorite Baby” (2021). Eerder werkte Limoblaze ook samen met rappers als Lecrae, Travis Greene, Ada Ehi en Da Truth. Zijn nieuwe album, “Sunday In Lagos”, laat zijn unieke flows horen over een kleurrijke sound, en geeft luisteraars een voorproefje van hoe het is om op een feestelijke dag in Lagos, de hoofdstad van Nigeria, te zijn.

Early days

Ondanks het feit dat hij opgroeide in een overwegend islamitisch deel van de stad, waren Limo en zijn familie christenen. Hij bracht het grootste deel van zijn vormende jaren door in de kerk en als hij niet in de kerk was, was hij op straat om zijn muziekdromen te delen met zijn vrienden die hem vaak ongelovig uitlachten. “Ik ben op straat opgegroeid, maar mijn ouders hebben me niet door de straat laten opvoeden”, vertelt Limo. “Meestal trad ik op in talentenjachten en op gratis lokale evenementen, vaak met een liveband die mijn optredens uniek maakte.”

Virale hit

De lead-single van zijn “Sunday in Lagos” EP, “Jireh (My Provider) Afrobeat Remix’ ft. Happi en Lecrae is gemaakt na het identificeren van een virale social media clip die door Happi werd gepost: met een Afrobeat-flip op de populaire Maverick City-single. Limo’s Afrobeat Remix werd in korte tijd een virale hit op alle social-mediaplatforms, met meer dan 110.000 Instagram-reels en duizenden video’s die dagelijks op TikTok werden gemaakt. Hij genoot een bereik van meer dan 80.000 volgers op het platform. Het internetsucces leidde tot een golf van streams, die het nummer op de Amerikaanse Afrobeat-hitlijst van Billboard plaatsten.

‘Begin van iets speciaals’

Bij de aankondiging van zijn ondertekening bij Reach Records, brengt Limo officieel Sunday in Lagos uit, zijn eerste commerciële oeuvre met het label. De EP bevat de eerder uitgebrachte singles ‘Jireh Afrobeat Remix’, ‘Desire’ en ‘Gold’ met de internationaal erkende Gospel Music Artist Ada Ehi. Nieuwe muziek van het project omvat de focustrack ‘Pull Up’. Fans zullen ook blij zijn met een gastoptreden van labelgenoot 1KPhew op “I Believe”, waar beide artiesten melodische lof aan God uitdragen en hun geloof in Hem opnieuw bevestigen. Limo over zijn nieuwe project en zijn deal bij Reach: “Dit moment is het begin van iets speciaals. Ik geloof dat ik uniek gepositioneerd ben binnen de scene om de wereld te inspireren om het potentieel te zien om God in het middelpunt van hun leven te plaatsen en hun dromen na te jagen.”

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter