WHATUPRG releast langverwacht album ‘New Hollywood’

De naam van WHATUPRG, staat synoniem voor innovatie en authenticiteit. Zijn kenmerkende combinatie van Latin ritmes, trap hiphop en boeiende verhalen heeft hem verankerd als een elite in de scene.

Na het uitbrengen van 2 singles “KIDS” en “PRAISE!,” nodigt WHATUPRG zijn luisteraars uit in de steeds veranderende wereld van NEW HOLLYWOOD! Elke track is een aparte ervaring. “New Hollywood is een plek waar je niet hoeft te acteren en gewoon jezelf kunt zijn. Jezelf zijn is genoeg!” zegt RG. “Ik wilde muziek maken die een vriend voor mensen zou kunnen zijn. Ik wilde ze helpen te weten wanneer ze het dieptepunt bereikten, zelfs dan zijn ze niet de enige.”

Sonisch gezien zijn er op New Hollywood meesterlijke platen zoals de eerste single, “KIDS”, die de stelling van het album draagt. Die “We don’t pretend no more” en “kids don’t die we go up high” scandeert, over 808 drums en beklijvende synths. Het met sterren bezaaide nummer, “PRAISE”, markeerde zijn tweede nummer dat voor New Hollywood werd uitgebracht en bevat 9 artiesten: Foggieraw, Ty Brasel, Parris Chariz, NOT KLYDE, 1K Phew, Aha Gazelle, 350, Kaleb Mitchell en een gloednieuw vers van NOBIGDYL. WHATUPRG bracht de originele audio uit nadat een ingeving hem ertoe bracht medewerkers te verzamelen om het nummer op te nemen. In slechts 24 uur werd het nummer opgenomen, gemixt, gemasterd en uitgebracht op SoundCloud, net op tijd voor de viering van zijn 25e verjaardag eerder dit jaar.

Drugsmisbruik, diepe gevoelens van eenzaamheid en de behoefte om echt liefde te ervaren, zijn allemaal centrale thema’s op het album. New Hollywood is het evangelie volgens WHATUPRG. Door middel van krachtige sonische levering zullen luisteraars een creatieve krachtpatser ervaren die transparant aansluit bij een generatie die vraagtekens zet bij hun verantwoordelijkheid om de wereld een betere plek te maken. Aan allen die vermoeid en zwaar belast zijn; welkom in NEW HOLLYWOOD.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord