Nederlandse producers leveren productie voor nieuw album Drake

Drake verraste vannacht met zijn nieuwe album Honestly, Nevermind en voor zijn sound heeft hij verder gekeken dan Noord-Amerika.

Op het album staan producers uit o.a. Zweden, Duitsland en België. Ook Nederland is vertegenwoordigd, want track 12 Tie That Binds, is geproduceerd door Ginton en Vlado in samenwerking met Gordo AKA DJ Carnage. Ginton kan je kennen van o.a. Positie van Caza, Spectakel van Ali B, Ronnie Flex & Boef, Easy van Bokoesam en Mama Say van Frenna & Jonna Fraser. Vlado maakte het Matrtix album van Bartofso met Rockywhereyoubeen, maar produceerde ook Slide van Caza, Slangen van Famke Louise, Boynumdahki Chain van Murda & Ezhel, Arbeidersklasse (Pt. II) van Kraantje Pappie en Gimme van Jayh.

‘ONGELOOFLIJK’

“Het is ongelooflijk dat het echt is gebeurd”, vertelt Ginton over zijn bijdrage op het Drake-album tegenover FunX. “Ik wist het natuurlijk al een maand of twee, maar je weet het nooit echt zeker totdat het officieel online staat.” Ginton, die je onder meer kunt kennen van samenwerkingen met Bokoesam, Frenna en Ronnie Flex, was tot op het moment van de release nog sceptisch of zijn werk het album echt zou halen en hield het grote nieuws dus nog even voor zich. “Ik ken vrienden die hebben geproduceerd voor Kanye en Travis en zelfs al contracten hadden getekend, maar waarbij het dan uiteindelijk alsnog niet uitkwam.”

JUISTE MOMENT

Hoe krijg je het als Nederlandse muzikant voor elkaar om op het album van Drake te belanden? “Het komt je niet aanwaaien”, benadrukt Ginton allereerst. “Het is heel vaak op het juiste moment op de juiste plek zijn en zorgen dat je dan je kans pakt.” Ginton vertelt dat hij DJ Carnage een aantal jaar geleden al had ontmoet en sindsdien altijd contact heeft gehouden. “Toen lag ik een keer op bed en belde hij me rond een uur of 12 ineens op van: ‘We zijn in Amsterdam, kom je naar de studio?'”

Ginton lag eigenlijk al bijna te slapen, maar besloot alsnog op de uitnodiging in te gaan. “Ik dacht: fack it, ik ga gewoon. Dus ik trok wat kleren aan en pakte m’n gitaar. Toen hebben we een avondje allemaal beats gemaakt, zonder te bepalen voor wat of wie.”

IN ÉÉN KEER OPGENOMEN

De gitaarsolo die vervolgens op de track is beland, is opgenomen in één take, zo vertelt Ginton. “Ik heb het niet opnieuw opgenomen ofzo. Ik heb het gewoon gespeeld alsof ik helemaal vrij was en dacht: ze pakken vast maar één stukje.” Uiteindelijk hebben ze echter Gintons hele gitaarsolo gebruikt voor het nummer.

DRAKE-ALBUM

Anderhalf jaar na die studiosessie werd Ginton opnieuw uit bed gebeld door Drake’s muzikale team. “Ik dacht: ik speel kapotveel dingen in, maar het lijkt wel alsof er nooit iets mee gebeurt. Maar ik wilde niet verbitterd zijn en ging toch maar weer naar de studio.” Eenmaal daar kreeg Ginton te horen dat hij op de track was beland, al wist hij nog niet van welke artiest die was. “Ik dacht eerst dat het PARTYNEXTDOOR was, want ik herkende de stem op de track niet meteen. Toen zei hij: ‘Gefeliciteerd, je hebt het tot het Drake-album geschopt’.”

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter