R. Kelly schuldig bevonden aan misbruik en mensenhandel

Al jaren gaan verhalen de ronde over het vermeende misbruik door R. Kelly, maar het bleef bij verhalen. Tot het twee jaar geleden in een stroomversnelling kwam.

De zanger, wiens volledige naam Robert Sylvester Kelly luidt, werd gearresteerd en wacht inmiddels al twee jaar op een uitspraak. Vandaag was het zover en oordeelde een rechter in Brooklyn dat Kelly schuldig is aan alle negen aanklachten van mensenhandel, seksueel misbruik, ontvoering en belemmering van de rechtsgang. De zaak nam tot nu toe ongeveer een maand in beslag. R. Kelly heeft zelf niet in de zaak getuigd.

Het duurt nog tot 4 mei voordat de straf bepaald wordt. Nu hij schuldig is bevonden kan zijn straf oplopen van 10 jaar tot levenslang. De advocaat van de artiest laat weten dat hij “zeer waarschijnlijk” in hoger beroep gaat.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter