Logic vertelt over misbruik in zijn boek ‘This Bright Future’

Rapper Logic maakt zich op om zijn boek uit te brengen, genaamd This Bright Future’. Dat doet hij onder zijn echte naam, Bobby Hall.

De memoire volgt zijn leven, van zijn jeugd vol misbruik en verwaarlozing, tot zijn succesvolle carrière als muziekartiest. Boekuitgever Simon & Schuster beschrijft de memoires als een “ruwe en ongefilterde reis” in Logic’s gedachten. De rapper deelde een paar audioboekfragmenten uit This Bright Future, waarvan er één een seksueel misbruikincident is, waarbij een 9-jarige Logic en de vriendin van zijn vader, Donna, betrokken zijn.

In het fragment beschrijft hij Donna als een drugsverslaafde en alcoholist. Hij gaat dieper in op het incident in kwestie, dat plaats vond toen hij Skittles zat te eten in het washok bij zijn vader thuis.

“Ik weet niet meer precies hoe het gebeurde, maar ze was duidelijk dronken en begon me te kussen. Als ik er als volwassene op terugkijk was het duidelijk verkeerd en creepy en weird, maar ik zal niet liegen. Als kind had ik zoiets van: ‘Geweldig! Leuk!’ dat is deze rare dubbele standaard waarmee we leven, waar als een man iets doet, het misbruik is, maar als het een mooie lerares is, is het op de een of andere manier niet zo erg, ook al is dat het wel.’ Logic legt ook uit dat het moment niet verder ging dan dat.

Logica heeft eerder gesproken over seksueel misbruik, met betrekking tot zijn zussen en moeder. In 2014 vertelde hij aan Complex dat hij zich als kind hulpeloos voelde in deze situaties.

“Ik denk dat ik gewoon was wie ik was en God”, zei Logic toen hij uitlegde waarom hij het misbruik dat hij zag niet repliceerde. “Toen ik zag dat mijn moeder door onrecht werd aangedaan door verschillende mannen, of toen ik in dezelfde kamer zat als mijn zussen ,die als klein kind seksueel werden misbruikt, en ik niets kon doen… Het is gek dat die situaties er niet voor zorgden dat ik zelf ook slecht gedrag richting vrouwen ging vertonen.

Het boek This Bright Future verschijnt op 7 september.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter