Auto waarin Tupac werd neergeschoten te koop

De BMW waarin Tupac in 1996 werd neergeschoten staat te koop. Er hangt een aardig prijskaartje aan: 1,7 miljoen dollar (1,4 miljoen euro).

Schietpartij

Na een bokswedstrijd van Mike Tyson in Las Vegas werd de auto op 7 september 1996 onder vuur genomen terwijl platenbaas Suge Knight achter het stuur zat. Tupac, die op de passagiersstoel zat, werd door vier kogels geraakt. Bijna een week later overleed de legendarische rapper uiteindelijk aan zijn verwondingen. De dader is nog altijd niet gevonden.

Volledig gerestaureerd

De auto is inmiddels volledig gerestaureerd naar de originele staat van voor de schietpartij. Op de website van Celebrity Cars Las Vegas, die de auto verkoopt, valt wel te lezen dat “er een kleine inkeping te zien is” waarvan gedacht wordt dat het een van de kogelgaten was. “Maar dat is moeilijk te bewijzen”, benadrukt het autobedrijf.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord