S.O. verbindt zich met Nigeriaanse roots op nieuwe EP


Rapper S.O. dropt vandaag de nieuwe EP, genaamd ‘Larry Ginni Crescent’. Op de plaat zijn zijn Nigeriaanse roots duidelijk terug te horen.

Slecht nieuws

S.O. verhuisde op 9-jarige leeftijd van Nigeria naar Londen en woont nu in Texas. Maar gedurende zijn hele leven onderhield hij een sterke relatie met zijn oma in Nigeria. Zijn eerste ervaring met rappen op het podium was op haar 60e verjaardagsfeestje. Ze bedacht de naam voor zijn driejarige dochter.

In december 2020 hoorde de rapper echter het droevige nieuws dat zijn oma was overleden aan Covid.

Verbinding

Het bericht gaf een nieuwe betekenis aan het afrobeats-project, waar S.O. al jaren mee bezig was. Hiervoor moest hij zich verbonden voelen met zijn oma en met Nigeria. “Waar zou ze naar geluisterd hebben?” vraagt S.O. zicht af. “We hebben altijd een sterke band gehad, dus ik wilde haar eren met muziek die ze leuk zou vinden, met melodieën.”

Afrobeats

Dat verlangen naar verbinding leidde tot ‘Prosper’, de eerste track op S.O.’s nieuwe EP Larry Ginni Crescent. Het nummer geeft een afrobeats twist aan het bekende bijbelvers: “geen wapen dat tegen mij wordt gevormd, zal gedijen.”

De EP, die vandaag op 20 augustus verscheen, is vernoemd naar de straat van het ouderlijk huis van S.O. De verbinding met zijn West-Afrikaanse roots werd relevanter bij de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn grootmoeder.

Beluister de EP van S.O. op Spotify:

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord