Meek Mill ontvangt Nelson Mandela humanitarian award

Meek Mill heeft gedurende zijn carrière meerdere awards gekregen. De prijs die hij nu heeft gekregen is extra speciaal.

Als eerste rapper in de geschiedenis mag Meek Mill de prestigieuze Nelson Mandela Foundation Award ontvangen.

Reform alliance

Op Instagram laat de rapper weten dat hij zich vereerd voelt. Sinds zijn vrijlating uit de gevangenis in 2018 houdt Meek Mill zich bezig met de hervorming van het strafrecht in de Verenigde Staten. In 2019 werkte hij samen met JAY-Z en Michael Rubin om REFORM Alliance op te richten. Deze non-profitorganisatie heeft als doel “de reclassering en voorwaardelijke vrijlating te transformeren door wetten, systemen en cultuur te veranderen om echte wegen te creëren naar werk en welzijn”.

Reclasseringswetten

REFORM Alliance heeft al een aantal mooie doelen mogen bereiken. In oktober hielp de organisatie bij het aannemen van de AB 1950-wet in Californië, die de proeftijd van criminelen beperkt. Ook speelde REFORM Alliance een belangrijke rol bij het verkrijgen van soortgelijke reclasseringswetten in Pennsylvania, Virginia, Michigan en Mississippi.

Dream Chasers Foundation

Vorig jaar schonk de organisatie meer dan 6 miljoen maskers aan gevangenen, gezondheidswerkers en functionarissen in gevangenissen door het hele land. Daarnaast heeft Meek Mill ook de Dream Chasers Foundation opgericht. In zijn geboorteplaats Philadelphia doneerde hij 30.000 dollar aan kerstcadeaus voor gezinnen in moeilijkheden en 6.000 rugzakken aan lokale studenten.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter