Michaël Gabriël (28) van rapduo de Rechtstaat overleden

Afgelopen weekend bereikte ons het schokkende en verdrietige nieuws dat rapper Michaël Gabriël uit het leven is gestapt. Michaël Stoop, zoals zijn echte naam luidt, vormde samen met Chesron het rapduo de Rechtstaat.

‘Pijnlijke realiteit’

Vandaag, op maandag 31 mei, maakte Chesron het heftige nieuws openbaar via social media: “Ik had nooit gedacht dat ik dit bericht zou moeten schrijven, maar het is helaas wel de pijnlijke realiteit. Met veel pijn in mijn hart moet ik zeggen dat mijn vriend en mijn Rechtstaat broer Michaël Stoop is overleden. Het leven was voor hem helaas te zwaar geworden. We voelen ons verslagen en kunnen dit niet bevatten”.

Impact in Nederland

Michaël werd in 1992 geboren in Maasbracht en koesterde al op jonge leeftijd een grote passie voor muziek. Na een aantal solo-releases en samenwerkingen met verschillende artiesten, bundelde hij de krachten met Rechtstaat-buddy Chesron.

Het duo stond op verschillende grote festivals en feesten, maar had minstens zoveel impact op kleinere evenementen, voor veel tieners en jongeren in Nederland. In 2017 verscheen het debuutalbum van De Rechtstaat, met bekende nummers als ‘Wasmachine‘ en ‘Goudkoorts‘.

Debuut als solo artiest

Afgelopen maart bracht Michaël zijn debuut-EP uit als solo artiest. ‘Het Zit Wel Snor’ werd goed ontvangen en de rapper ging een nieuw avontuur aan met de Grote Prijs van Rotterdam. Naast zijn muziek, inspireerde Michaël ook met rapworkshops op scholen, of hielp hij andere artiesten met het in de markt zetten van hun muziek.

Michaël, we zullen je openheid, humor en toewijding nog lang gaan missen… We zijn geraakt door dit heftige nieuws en wensen je familie en andere naasten heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord