Michaël Gabriël x DWO – On the Low

Het duo Michaël Gabriël en DWO bracht vrijdag ze hun eerste single als duo uit: On the Low. Een nummer over een stroef lopende liefdesrelatie. “Met dit nummer hopen we een steady foundation te kunnen bouwen.”

Naast zijn muziek, geeft Michaël Gabriël rapworkshops op scholen. Tijdens één van de workshops was DWO ook gevraagd om te helpen. DWO: “We spraken af om samen wat te sparren. Tijdens die eerste ontmoeting schreven we meteen samen een nummer. Allebei de helft, en op de een of andere manier sloot dat naadloos op elkaar aan. Ik denk dat we beiden gewoon in dezelfde vibe zaten. En dat nummer is uiteindelijk het nummer ‘On the Low’ geworden. Inmiddels hebben we wel al meer nummers gemaakt die later gereleased gaan worden.”

DWO vertelt waar het nummer over gaat: “Eigenlijk gaat het over een stroef lopende liefdesrelatie. En dat je elkaar soms de ruimte moet geven en door moet zetten om er uiteindelijk sterker uit te komen.” Michaël legt uit dat zowel DWO als hijzelf als solo-artiesten meestal rappen, maar dat dit nummer toch heel wat anders is geworden: “In plaats van de stijl van één van ons te kiezen, hebben we ons samen gericht op iets nieuws. Het is eigenlijk voor het het eerst dat we niet rappen, maar zingen. Zo kunnen we ons laten zien als meer allround-artiesten. Ook in de toekomst zul je niet alleen maar hiphop van ons horen.”

Er was geen releaseparty door de coronacrisis, maar toch zien de mannen ook voordelen van de quarantainetijd: “We hebben nu veel meer studiotijd om meer nummers te maken. Met dit nummer wilden we ook niet per se meteen een hit scoren, maar we hopen er wel een steady foundation mee op te kunnen bouwen. Zodat bij de volgende release de zaal gevuld is”, aldus Michaël Gabriël.

Het nummer On the Low is op alle streamingsdiensten te horen, waaronder op Spotify, De videoclip kun je hier bekijken:

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord