Waar blijft Dwayne Tryumf?

dwayne tryumfDwayne Tryumf. Een artiest die er al flink wat jaren in de CHH rap- en hiphopscène op heeft zitten. Volgens sommigen één van de snelst rappende rappers, maar waar blijft Dwayne met nieuwe tracks en wellicht een album? Shiningstarmusic.com ging op zoektocht en analyseerde de laatste wapenfeiten van de man van wie de redactie (nog) veel verwacht. We nemen je mee naar de zoektocht van deze week: waar blijft Dwayne Tryumf? Wat kan de muziekliefhebber van Tryumpf nog verwachten?

De veteraan
Allereerst terug naar de roots van de uit Londen (UK) afkomstige rapper. Dwayne geldt in de UK scène als een veteraan. Deze status heeft hij de afgelopen jaren opgebouwd door toffe tracks en albums uit te brengen. Tot nu toe kwamen de albums ‘Beginnings’ en ‘777 (Mark of the Peace)’ de afgelopen jaren uit. Echter, zijn laatste studioalbum dateert alweer uit 2010. Oké, ‘Live in Concert‘ – een album met live-tracks – kwam daarna nog uit, maar écht nieuw materiaal is daarna niet meer uitgekomen. In de afgelopen jaren heeft Dwayne met veel artiesten samengewerkt, variërend van Lecrae, Guvna B en Victizzle tot en met Kareem Manuel.

China
Opvallend is dat een aantal jaren geleden het nieuws naar buiten kwam dat Tryumf Mandarijn ging studeren om missionair actief te worden in China. Hij heeft in een tussenjaar de muziek laten liggen en zich gefocust op de studie. Deze prachtige en gedurfde stap werd door meerdere media naar buiten gebracht, waaronder Rapzilla.com. Dezelfde site bracht vorig jaar een aantal korte video-interviews uit waarin Dwayne onder andere openhartig vertelt over zijn veelvuldig optrekken met de 116 Clique ten tijde van het ‘Rebel‘ tijdperk.


Nieuwe tracks
Menigeen kent de track ‘Dont Waste Your Life’ van Lecrae’s album ‘Rebel’, waarin Dwayne Tryumf samen met Cam één van de grootste hits maakt in de christelijke rap- en hiphopscène. De vraag die opkomt is: kunnen we (opnieuw) genieten van snelle raps en inhoudelijke teksten waar hij bekend om staat? De afgelopen maanden duiken er twee nieuwe nummers van Dwayne op. Oké, het betreft allereerst een samenwerking met de pas achttien jarige rapper J Vessel uit UK, maar de flow is herkenbaar. Goed nieuws dus: Dwayne rapt nog, en gelukkig maar!


Naast de samenwerking op de track van J Vessel kwam er drie weken geleden een gloednieuwe track uit van Tryumf met Ian Copeland. De track, genaamd – ‘Left Behind‘, gaat over de terugkeer van Jezus, welke tekenen hiermee gepaard gaan en hoe wij naar Zijn terugkomst kunnen uitkijken. Op de track rapt hij onder andere de volgende lyrics: “So will you be ready to meet the prince of peace? Or will that day surprise you like a thief?” Teksten die to the point zijn en vaak gebaseerd zijn op Bijbelse versen. Herkenbaar, oprecht en dit met een toffe flow als sausje. Gelukkig, Dwayne rapt nog steeds en stelt ons geduld (vaak) flink op de proef.
[box type=”custom” color=”#303030″ bg=”#F0F0F0″ radius=”1″]Door: Oemar van der Woerd [/box]

Bekijk ook

Post navigation

2 Comments