UK’s finest: Welke rappers domineren de scene?

engeland UKZoals je waarschijnlijk weet bracht UK-rapper S.O. vorige maand zijn nieuwe album ‘So It Ends’ uit. Afgelopen week vond er opnieuw een release van Britse bodem plaats, namelijk die van Guvna B. Zijn nieuwe album – ‘Secret World’ – kwam op 20 november 2015 uit. Kortom, genoeg aanleiding om in kaart te brengen welke Engelse rappers er zoal zijn, wat er momenteel is uitgebracht en of er eventueel iets tofs aan zit te komen. We zochten de kopstokken voor je uit. Laat je inspireren!


Dwayne Tryumf
Dwayne Tryumf behoeft geen grote introductie. Onder zowel rappers als liefhebbers wordt de uit Londen (UK) afkomstige rapper ook wel een ‘veteraan’ genoemd. Hij is missionair gericht en focust zich onder andere op het bereiken van mensen in China. Goed nieuws: volgend jaar in 2016 hoopt Dwayne een nieuw album uit te brengen. Benieuwd naar méér informatie en de laatste tracks van de man uit Londen? Check dan dit artikel van vorige maand.


S.O.
S.O. bracht vorige maand zijn nieuwe album So It Ends uit. Of het écht ophoudt voor S.O. en dat hij stopt met muziek maken? Nee. Gelukkig niet, zo blijkt uit meerdere recente interviews. Opvallend aan S.O. is dat de man – die onder contract staat bij het label Lamp Mode Recordings uit Amerika – veel featerings heeft met Amerikaanse artiesten, variërend van Thi’sl tot en met Andy Mineo. De redactie is benieuwd naar de koers die S.O. op zal gaan, gezien zijn contacten in Amerika en zijn steeds groter wordend bereik in de muziekindustrie, zowel in Amerika, de UK als in Europa.


Guvna B
Naast het feit dat Guvna B bekend staat om zijn lekkere flow, gaat Guvna B – ondanks zijn redelijk jonge leeftijd van 26 jaar – al sinds 2007 mee. Hij heeft meerdere albums uitgebracht waar tracks op stonden met veel andere artiesten van meerdere culturen. Een mooi kenmerk van Guvna B is dat hij zijn Afrikaanse wortels niet vergeten is en regelmatig (zowel muzikaal als sprekend in interviews) hiernaar verwijst. Voor de korte termijn is er mooi nieuws: 20 november 2015 komt zijn nieuwe album Secret World uit. Benieuwd naar de eerste single met bijbehorende video? Check het dan hierboven!


Jahaziel
(Track van o.a. Jahaziel voor Open Doors genaamd ‘Coming For Me’. De groep heette eenmalig The Frontline). Jahaziel staat bekend als een échte lyricus. Hoewel de uit UK afkomstige rapper de afgelopen tijd weinig tot geen muziek heeft uitgebracht, blijft zijn talent ongekend. Heads Up is zijn laatste album en komt uit 2013. Op dat album zijn onder andere featerings te horen van niemand minder dan Dwayne Tryumf, S.O., Guvna B en Sean Simmonds. Jahaziel lijkt veelvuldig op zijn albums en mixtapes UK artiesten uit te nodigen. In 2010 werkte Jahaziel samen met Open Doors Youth om een track te maken om de aandacht te vragen voor vervolgende christenen in de wereld. Op de emotionele track staan alléén UK artiesten, zoals Guvna B, E-Tizz, New Direction Crew, S.O., Armor en McGladius.


Triple O
Vorig jaar nog stond UK rapper Triple O op de planken tijdens Marc’s Feestje in Rotterdam. De jonge emcee spreekt boekdelen voor de massa, en is gericht op het brengen van gospelmuziek naar de mainstream. Met tal van onafhankelijke releases en diverse award-nominaties is Triple O een gedreven artiest, gefocust op het verspreiden van een boodschap van waarheid, door middel van rap. Bekijk in de bovenstaande video hoe hij, samen met zijn buddy Owanari Briggs, de Transform DJ’s en De Rechtstaat een paar bars dropt.

De UK scène
Kortom, de kopstukken uit de UK scène zijn geïntroduceerd. Natuurlijk zijn Jahaziel, Dwayne, S.O. en Guvna B niet de enige UK rappers die druk bezig zijn of bezig zijn geweest met het uitbrengen van muziek. Naast deze kopstukken lijkt vooral Londen een broeinest te zijn van nieuw talent: Triple O, E-Tizz, Armor, Faith Child en JayEss. Komend jaar hoopt de redactie  van Shiningstarmusic.com meer nieuws uit de UK te brengen. Welke UK rappers heeft de redactie gemist? Laat het weten door te reageren! Houdt de site in de gaten voor (mogelijke) optredens van UK rappers in Nederland of België.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter