Netflix en filmmakers ‘jeen-yuhs’ aangeklaagd voor uitbuiting

NEWS

Netflix en filmmakers Kanye’s docu “jeen-yuhs” aangeklaagd voor uitbuiting

Netflix en filmmakers Coodie Simmons en Chike Ozah,  die achter het werk van de Kanye West-documentaire “Jeen-Yuhs” zitten, zijn gedaagden in een rechtszaak die afgelopen maandag is gespannen. Een vrouw uit Chicago beweert dat zij is uitgebuit bij de release van de documentaire.

Het gaat hierbij om de vrouw genaamd Cynthia Love. Volgens documenten van TMZ Hip Hop heeft ze lang geleden een cameo gemaakt in Kanye’s videoclip van “Through the Wire” uit 2003. Deze video is ook door Coodie en Chike geregisseerd. Cynthia is aan het begin van de video dansend te zien in een restaurant . Ze heeft hier echter $20 voor gekregen.

De reden van de rechtszaak is dat Cynthia claimt dat ze tijdens het optreden onder invloed was en niet in staat was om toestemming te geven. Dit moment is uitgebreid in de “Jeen-Yuhs” documentaire te zien. Cynthia vertelde de rechtbank dat het beelden zijn waar ze niet trots op is en ‘haar duistere verleden blootlegt aan velen die zich niet bewust waren van haar achtergrond”. Voornamelijk omdat ze nu 18 jaar nuchter is.

Ook beweert Love dat regisseur Coodie een sms heeft verstuurd naar haar zoon, waarin hij aannam dat ze was overleden en daarom geen contact meer had opgenomen voordat de documentaire in première ging.

Haar rechtszaak vermeldt dat Coodie en Chike 30 miljoen hebben gekregen voor het maken van de documentaire. Cynthia klaagt de mannen en Netflix aan voor minimaal $30.000 aan schadevergoeding.

Bekijk ook

Post navigation