NBA-ster Ja Morant onder vuur: showt wapen op IG

NBA-ster Ja Morant zit in de problemen. De politie van Colorado is een onderzoek gestart naar de basketballer van de Memphis Grizzlies, vanwege het showen van een wapen in een nachtclub in Glendale. Hij kwam pas echt in de problemen toen bleek dat hij op Instagram Live te zien was met het pistool.

Schorsing

De guard, enkele weken terug nog meespelend in de All Star-game, bood al eerder via een livestream op Instagram zijn verontschuldigingen aan en is door de leiding van de NBA-club ’in ieder geval twee wedstrijden geschorst’.

Onderzoek

De lokale politie onderzoekt nu of de 23-jarige Morant de wapenwet heeft overtreden. Het is legaal in Colorado om met een wapen rond te lopen, buiten enkele uitzonderingen. Onder invloed van alcohol mag het bijvoorbeeld niet. Het incident gebeurde enkele uren nadat de Grizzlies met 137-97 verloren van de Denver Nuggets.

Na de gebeurtenis in de nachtclub heeft Morant gezegd dat hij ’volledig de schuld op zich neemt’ en dat hij ’hulp gaat zoeken’. Ook de NBA onderzoekt het incident.

Bekijk ook

Post navigation