Typhoon open over depressie: ‘ik dacht het is goed zo’

Typhoon was te gast in het programma Standgasten en ging daar in gesprek met Stef Bos. De 38-jarige Typhoon vertelde daar over de tijd dat hij door een diep dal ging. Nadat hij had opgetreden bij de Vrienden van Amstel Live klapte het erin bij de Lobi Da Basi artiest.

Het werd zwart: een depressie

“Ik zat in een existentiële crisis. Het was op. Het was al heel lang blessuretijd, penalty’s waren geweest. Ik heb daarna nog een heel toernooi proberen te spelen. Op een gegeven moment was het gewoon op en leeg. Ik was er wel, maar na Vrienden van Amstel viel het doek voor mij. Het werd echt zwart: een depressie,” vertelt hij in het programma.

Dieptepunt

Die depressie was zo ernstig dat hij suïcidale gedachtes kreeg: “Op een gegeven moment was het zo zwaar. Ik was in de bergen in Zwitserland met vrienden. We gingen hiken en ik dacht dat het veel beter met me ging. Ik had ze afgezet voor een hike, want ik kon het niet. Ik zag een klif en ik dacht… Ik schaam me nu dat ik het zeg. Maar ik zag een klif en ik dacht: weet je wat: het is goed zo. Ik ga.”

Gelukkig wist hij zichzelf tegen te houden en gaat het nu weer een stuk beter met hem. Hij is gelukkig in de liefde en maakt weer muziek. Zo bracht hij onlangs nog de track Het Eind uit.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter