Brainpower geeft hiphop-les in Nederlandse theaters

Brainpower bracht afgelopen jaar zijn album Barlito’s Way uit en volgende maand gaat hij het theater in.

De show draait echter niet om zijn album, maar om The Story Of Hiphop. Vanaf 13 oktober tot en met 12 mei 2023 tourt hij door het land om de geschiedenis van hiphop uit een te zetten aan iedereen die het horen wil.

Aan de hand van vele essentiële fragmenten (in beeld geluid) maakt Brainpower, samen met zijn DJ TLM, op geheel eigen wijze het theaterpubliek deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar cultuur. Dit college behandelt het ontstaan van Hip Hop, de invloeden uit talloze genres plus het verhaal van ikonen als Run DMC, Public Enemy, Tupac & Jay-Z tot aan Eminem en Kendrick Lamar. Brainpower neemt je mee van de recreatieruimte van Kool Herc in de Bronx in de jaren 70 tot aan de recente Halftime show van de Super Bowl 2022 in LA.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord