Standbeeld George Floyd twee dagen na onthulling besmeurd

Een standbeeld van George Floyd in New York is twee dagen na de onthulling alweer besmeurd met verf. De dader is wel gespot op camerabeelden, maar er is nog niemand aangehouden.

See in justice

Het standbeeld maakt deel uit van de tentoonstelling ‘See In Justice’ en werd vrijdag door George Floyds broer Terrence onthuld op Union Square in Manhattan. Daarbij werden ook twee andere standbeelden onthuld, namelijk van Breonna Taylor en John Lewis. Tijdens die onthulling kwam Terrence met een belangrijke boodschap: “Deze monumenten hebben een belangrijke betekenis”, zei hij.

Besmeurd met grijze verf

Helaas heeft niet iedereen die boodschap meegekregen. Twee dagen later, op zondagochtend, was het standbeeld namelijk alweer besmeurd met grijze verf. Politiebronnen vertellen aan TMZ dat de dader op camerabeelden te zien is. Op de beelden, die niet vrijgegeven zijn, is te zien hoe de man op een skateboard langs het standbeeld van George Floyd rijdt, vervolgens de verf over het standbeeld gooit en daarna vlucht.

‘Lange weg’

Terrence Floyd liet zondag in een statement weten ‘ontzettend teleurgesteld’ te zijn. “Het geeft nogmaals aan dat we nog een lange weg te gaan hebben om ons doel van eenheid te bereiken.” Op beelden is te zien dat verschillende vrijwilligers meteen actie ondernamen door het besmeurde standbeeld weer op te knappen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat hetzelfde standbeeld van Floyd gevandaliseerd wordt. In juni was het standbeeld al te zien in Brooklyn, waarna het vijf dagen na de onthulling gevandaliseerd was met zwarte verf en het logo van racistische groeperingen.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord