Chance vertelt over omstreden bars op ‘Ultra Light Beam’

De bijdrage van Chance The Rapper aan Kanye West’s ‘Ultralight Beam’ was hard, maar de rapper onthulde onlangs dat Ye twijfels had bij de bars die Chano op de track spitte.

Ter ere van de vijfde verjaardag van Chance The Rapper’s 2016 Colouring Book-mixtape, sprak hij met Brenton Blanchet voor de Recording Academy, en legde uit dat Kanye geen voorstander was van de Grammy-referentie van de Chicago-rhymer.

“I made ‘Sunday Candy’/I’m never going to hell/I met Kanye West, I’m never going to fail/He said, ‘Let’s do a good-ass job with Chance 3’/I hear you gotta sell it to snatch the Grammy,” rapt Chance aan het eind van zijn verse.

Chance: “Ik rapte op Kanye’s track vlak voordat bekend werd dat ik aan deze drie Grammy’s werkte, en ik had zoiets van: ‘Als ik zo blijf rappen, en gewoon zeg dat er sh*t gaat gebeuren, dan gaat dat gewoon gebeuren’,” zei Chance The Rapper tegen Blanchet. “En het ging gebeuren.”

Hij vervolgde: “Kanye wilde niet dat ik die [line] op dat nummer zei. En ik moest wat met hem touwtrekken om mijn line er in te houden. Die hele ervaring van het werken aan [Pablo] was erg transformerend voor veel mensen om me heen, omdat ik voor 40 procent klaar was met Coloring Book. Ik luisterde toen veel naar gospel. Dus toen ik naar de studio kwam, luisterde ik naar Fred Hammond of deelde ik over iets dat ik in de Bijbel las. Het was een andere sfeer dan waar Kanye me voor had opgebeld. Ik had een andere vibe en energie, en het werd zeer goed ontvangen.”

Chano zei verder: “Kanye had zoiets van: ‘Ik wil meer gospel [momenten] op dit album’, en mensen begonnen het uiteindelijk een gospelalbum te noemen. Gewoon de mogelijkheid om met de artiest te werken die waarschijnlijk de reden is dat ik rapper werd – om te kunnen produceren en schrijven en om op de intro te staan, het eerste echte rapvers dat je op het album hoort, was te gek voor mij.”

Na die Grammy-talk in 2016 te hebben gehouden, nam Chance The Rapper drie van de felbegeerde awards mee naar huis tijdens de Grammy Awards in 2017. Chance won Best New Artist, Best Rap Performance voor “No Problem” en Best Rap Album voor Coloring Book, waarmee hij de eerste streaming-only rapper was die de award voor Best Rap Album mee naar huis nam.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter