Netflix lanceert docu over Biggie

Netflix heeft opnieuw een documentaire gemaakt over een artiest. Dit keer is het de Amerikaanse rapper Notorious B.I.G. die de hoofdrol speelt in ‘Biggie: I Got A Story To Tell’.

De docu is vanaf 1 maart te zien, kondigde de streamingdienst aan. De moeder van de rapper, die in 1997 op 24-jarige leeftijd werd doodgeschoten, en zijn goede vriend en ‘ontdekker’ Diddy zijn uitvoerend producenten van de documentaire. “Christopher Wallace, oftewel Notorious B.I.G., is nog altijd een van de iconen uit de hiphop, bekend om zijn kenmerkende flow en autobiografische teksten. De documentaire viert zijn leven aan de hand van zeldzame beelden achter de schermen en verhalen van zijn beste vrienden en familie”, omschrijft Netflix de film.

De uit New York afkomstige rapper brak in 1994 door met zijn album¬†Ready To Die. Tijdens de opnames van zijn tweede album in 1996 werd de strijd tussen rappers uit zijn ‘East Coast’ en rappers uit de ‘West Coast’, onder wie zijn rivaal Tupac, steeds heftiger. In september 1996 werd Tupac doodgeschoten, Biggie een half jaar later. Beide moorden zijn nooit opgelost.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord