Hoe GIDI er als artiest op vooruitging tijdens corona

2019 was het jaar dat producer GIDI zijn muziek naar een hoger niveau tilde.

Na een aantal releases en remixwerk was hij klaar om ook het podium als DJ te betreden. Dat pakte goed uit. Het hele festivalseizoen zat vol met optredens en andere gigs. Reacties van het publiek gaven de motivatie en het zelfvertrouwen om in 2020 nog harder te gaan en dus besloot GIDI zijn baan als hulpverlener af te bouwen in uren, met als doel om halverwege het jaar fulltime voor muziek te gaan.

GIDI: “Als opkomend artiest heb je altijd wel te maken met wisselende inkomsten, daarom is het fijn geweest om te werken binnen de zorg, dat betaalde aan het einde van de maand altijd de rekeningen. Maar die zekerheid hield me juist in mijn comfortzone, en dat werkte mijn motivatie tegen”.

Festivalseizoen gecanceld

Dit jaar zagen GIDI en zijn manager halverwege maart het hele festivalseizoen gecanceld worden i.v.m. corona. We inventariseerden de stappen die we gezet hadden in 2019 en welke nieuwe contacten we hadden opgedaan in Nederland en daarbuiten. Bijvoorbeeld toen multi grammy-award winnaar Lecrae weer in Nederland te vinden was voor een optreden. “We kregen we het voor elkaar om gedurende een paar dagen zijn officiële driver te zijn. Dit gaf ons de kans om te connecten. Ik gaf aan het einde mijn visitekaartje en een USB stick met beats. Wie weet wat daaruit komt?

Stoute schoenen

Je moet creatief zijn.. Nu reageert DJ Promote regelmatig op mijn IG. Al heel snel werd de strategie om dom veel tijd in de studio door te brengen. We trokken de stoute schoenen aan en stuurden internationale artiesten berichten via social media om remixwerk te verrichten. Het balletje ging enorm hard rollen en voor ik het wist had ik deadlines van een paar dagen en stond mijn naam opeens op grote internationale playlists”.

Namen als Roy Tosh, LZ7 en Deraj zeggen de meeste Nederlanders misschien niet meteen iets, maar in het buitenland hebben ze inmiddels miljoenen streams, plays en views op hun naam staan. De Remix EP die GIDI samen met Roy Tosh maakte, haalde binnen 5 dagen ruim 10.000 streams en plays.

Het is de kunst om in deze tijd een nieuwe werkmodus en motivatie te vinden. Het zijn andere tijden, en dus moet je anders je werk inrichten. Dat doet iedereen, en voor GIDI pakt het op dit moment goed uit.

Recente releases

4-2020: GIDI -Fire
1-5-2020: RoyTosh x GIDI –Remix EP
22-5-2020: LZ7x GIDI –Forever Young (GIDI Remix)
16-7-2020: Trinity, Roberto Rosso ft GIDI & Sonar –A Tu Lado

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter