Roy Tosh maakt een Remix EP samen met GIDI

RMG Amplify rapper Roy Tosh maakt samen met Nederlandse producer GIDI een remix EP.

De ‘Remix EP’ is het eerste grote project van de producer uit Harderwijk, hij maakte onlangs al eerder een remix van het nummer ‘Genes’ van Deraj.

Wij spraken GIDI in het kort:

Hoe vond die samenwerking zo plaats tussen jullie?
In oktober 2019 bracht ik een remix uit van ”Genes” van Deraj. Deze remix werd uitgebracht onder RMG Amplify. Roy Tosh is 1 van de artiesten die daar ook getekend is. Ik kende zijn muziek al langer en besloot hem een DM te sturen op Instagram om te vragen of ik zijn nummer ”Back Home” mocht remixen. Doordat zijn management mij al kende via Deraj kwam ik eigenlijk vrij gemakkelijk binnen en kreeg ik gelijk de acapella toegestuurd van dat nummer. Roy was erg enthousiast toen ik de eerste demo stuurde en stelde mij de vraag of ik nog een ander nummer wilde remixen. Ik ben toen samen met producer Juicebangers aan de slag gegaan met de remix van ”Look at me now” Featuring Steven Malcom & Nobigdyl. Ook hier kreeg ik een positieve reactie op. Ik dacht in eerste instantie dat het daarbij zou blijven maar toen kwam zijn management met het idee om een EP te maken. Ik hoefde hier natuurlijk niet lang over te twijfelen en vervolgens heb ik dus ook de officiële remixes gemaakt van ‘Like you do’, ‘When I’m gone’ & ‘Close’. En voila, daar was de EP!

Hoe vind je het eindresultaat van de EP geworden?
Ik ben er erg trots op! De dag van release kwam ik erachter dat de remix van ‘Close’ door Spotify is geplaatst in hun afspeellijst ‘New Music Friday Christian’. Het is de tweede keer dat dat me overkomt, niet te geloven!
Wat betreft genre/style zijn het niet de harde beats die mensen van me gewend zijn maar als het goed is kan je wel GIDI-invloeden erin terug horen. Ik ben op zoek gegaan naar een combinatie van Roy Tosh zijn style en die van mij. Het eindresultaat mag er zijn!
Daarnaast ben ik al jaren fan van de artiesten die op deze EP staan. Nu kreeg ik de mogelijkheid met ze samen te werken, dat is geweldig!

Met wie zou je nog graag de studio in willen?
Torey D’Shaun, Parris Chariz en Taylormadeit. Dit zijn artiesten die ik de laatste tijd volg en waar ik heel graag mee zou willen samenwerken. Ook heb ik met 1 Amerikaanse zanger een track die we nu aan het afronden zijn. Die zal binnenkort verschijnen!

Wat kunnen we nog van je verwachten in de toekomst?
Deze maand nog komt de remix van LZ7 hun nummer ”Forever Young” uit!
Door de coronacrisis zal ik deze zomer waarschijnlijk niet meer optreden. Wel heeft me dit de mogelijkheid gegeven om veel in de studio te zijn. Dit betekent dus ook dat er aan veel nieuwe tracks gewerkt wordt! Verder heeft de EP tot veel nieuwe connecties geleidt met zowel producers als artiesten in Amerika. Hier zullen ongetwijfeld ook nieuwe nummers uit voort komen!

Hieronder is de samenwerking tussen de twee te beluisteren:


Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter