Rapformatie Little Brother komt naar Nederland

Op vrijdag 10 april treedt Little Brother op in Paradiso Noord. De rapformatie werd rond de eeuwwisseling bekend als onderdeel van een nieuwe golf opkomende hiphop artiesten.

Rappers Phonte en Big Pooh schreven hun teksten met speels gemak, ondersteund door dj/producer 9th Wonder. De sample-technicus trad al gauw in de voetsporen van befaamde producers zoals DJ Premier en Pete Rock. De groep behaalde hun grootste succes met de albums ‘The Minstrel Show’ (2005) en ‘Getback’ (2007). 9th Wonder vertrok tussen die twee LP’s en de twee rappers kozen er in 2010 voor om zich na het uitbrengen van ‘Leftback’ te concentreren op nieuwe projecten en solo-carrières. Nadat het trio bijeenkwam voor een verrassend live-optreden in 2018, besloten Phonte en Pooh Little om weer samen muziek te gaan maken – met als resultaat een nieuw album dat uitkwam in augustus van 2019. 

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord