Andy Mineo deelt ruw werk met nieuw album ‘Work In Progress’

Andy Mineo maakt misschien wel de meest belangrijke muziek die hij ooit heeft gemaakt. Ookal is het werk op zijn nieuwe album ‘Work in Process’ technisch gezien niet per definitie ‘nieuw’; het concept achter de plaat was een ijzersterke: Laten we een bulk van onuitgebrachte, ruwe tracks uitbrengen, en het denkwerk/proces achter de nummers delen met de luisteraar. Dat laatste gebeurde met behulp van video-podcast, die in de afgelopen weken bij de tracks op Youtube verschenen.

Veel van de tracks verschillen van stijl en sound, wat superdope is. Sommige tracks, zoals “1988” en “Honest 2 God” (die eerder ook op Soundcloud verschenen) geven een goudeerlijk beeld van iemand die dealt met anxiety en fear. De emoties, gedachten en ideeën op de plaat zijn herkenbaar voor velen.

Door het turbulente jaar dat de rapper meemaakte, mede door het overlijden van zijn moeder in 2018, was het uitbrengen van dit ‘ruwe werk’ een briljant idee. Het gaf de rapper uit New York weer tijd en ruimte om aan een nieuw album te werken. En daarbij is Mineo’s ‘incomplete’ werk misschien wel een van zijn meest creatieve projecten geworden die hij op zijn naam heeft staan. Beluister het album hieronder.

Koop of stream ‘Work in Progress’ hier.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord