Reach Records tekent nieuwe artiest Wande

Platenlabel Reach Records heeft haar nieuwste artiest aangekondigd, namelijk rapper Wande. Niet alleen is dit een bijzondere mijlpaal voor de geboren Nigeriaanse, opgegroeid in de Amerikaanse staat Texas, maar ook voor Reach een benoemenswaardig moment. De rapper is namelijk de eerste vrouwelijke artiest onder het label.

“Het was echt een verrassing voor me”, zegt Wande tegenover Rapzilla. “Ik zag het niet aankomen. Het is mijn taak om artiesten te helpen, ‘legt ze uit. Op dit moment is de rapper namelijk ook A&R-admin bij Reach Records. De aankondiging is inmiddels ongeveer vier maanden in de maak. Wande kreeg vlak voor het nieuwe jaar een deal aangeboden.

‘Big deal’

Wande is niet naïef over het feit dat haar deal met Reach Records als een vrouw een big deal is. Ze hoopt dat het de vonk is, die andere vrouwen helpt om deals te krijgen.

Reach Records tekent nieuwe artiest Wande

“Ik denk dat het andere labels laat zien dat je niet bang hoeft te zijn om vrouwen te tekenen. Ik hoor veel excuses zoals ‘Oh it’s expensive’, of ‘Oh, we weten niet hoe de markt op een vrouw zal reageren’. Zullen ze haar muziek kopen? “Het is duidelijk dat veel christelijke bedrijven niet het geld hebben om terloops met een christelijke artiest te experimenteren, omdat je ervoor moet zorgen dat ze winstgevend zijn. Veel vrouwen krijgen dus het korte eind van de stok omdat ze niet op een vrouw willen gokken, “onthult ze. “Het geld wordt de bepalende factor van wie je in werkelijkheid echt support. Ik denk dat dit veel labels zal laten zien: ‘Ja, we kunnen succesvol zijn op dit gebied, en mensen zullen ons supporten, en we zullen winstgevend zijn’. Eerlijk gezegd kun je nu stoppen met je excuses. ”

Toekomstmuziek

Over de toekomst is Wande duidelijk: “Ik moet veel gaan brainstormen. Ik wil dat de dingen meer uitgedacht zijn… Het wordt een interessante”, zegt de rapper. “Ik hou van 808’s en ik hou van hip-hop for real-for real. Ik heb een kant als J. Cole, met diepe teksten, maar ik hou ook van plezier maken en losgaan.”

Wande: “Ik ben excited om te zien waar het gaat en om andere mensen aan te moedigen. Wat je ook wilt doen, je kunt het volbrengen als je op God vertrouwt en je aan het plan houdt.”

Ter aangelegenheid van haar signing bij Reach, laat Wande een nieuwe track los, genaamd ‘Blessed up’. Daarna zal nog een project volgen, al heeft deze niet de prioriteit; hiermee was de rapper namelijk begonnen voordat haar deal een feit werd. Beluister de single hieronder.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter