Wat zijn de hoogtepunten van 2018 volgens de Redactie?

Het einde van 2018 nadert langzamerhand, dus blikt de redactie van Blijfwakker.nl terug op dit jaar.

Beste album:

Rob: Zonder twijfel Andy Mineo’s eerste EP The Arrow. Zowel qua productie als inhoud, zijn beste werk tot nu toe i.m.o.

Oemar: Andy Mineo II: The Sword vanwege het persoonlijke en rauwe van Andy verpakt in muzikale nummers en Winne met Oprecht door Zee als broodnodig tegengewicht ik het Nederlandse muzikale hiphop landschap.

Rick: Het is een lastige keuze.. de EP’s van Andy Mineo (The Arrow & The Sword) of Hands Are Made For Working van Guvna B. 2 toffe artiesten die van de zomer nog met elkaar in de Melkweg stonden tijdens Andy Mineo’s Euro Tour. Als ik dan toch echt moet kiezen, dan kies ik voor het album van Guvna B, een sterk album met een emotionele gedachte erachter. HAMFW is tot nu toe wel echt het beste album van Guvna B, met goede tracks zoals: Broken, Everyday, King of My Heart en Dun All The Hype. Eigenlijk is elk nummer op dit album de moeite waard om te luisteren. Elk nummer past goed op het album wat het album een soort verhaal maakt wat Guvna het afgelopen jaar heeft meegemaakt. Heb je dit album nog niet beluisterd? Ga dan naar Spotify of naar welke streamingsdienst dan ook, maar dit album is echt de moeite waard!

Beste track:

Rob: Die komt voor mij van dezelfde EP, namelijk Clarity. De productie en het concept van de track, met de quotes van Madeleine l’Engle is keihard en omvat eigelijk alles wat Andy de afgelopen jaren op zijn tracks probeerde te krijgen. Top 5 top 5 top 5!

Oemar: Jay-Way – Keep It Over There (vooral de 2e verse). Mooi om zijn muzikale groei zo te zien op het Teen Gohan album.

Rick: Duidelijk het nummer van Christon Gray genaamd Gray samen met Taelor Gray en Tragic Hero. Heerlijk nummertje waarin alle drie de artiesten van hun beste kant laten zien.

Muzikale hoogtepunt:

Rob: In een tijd van mumble en auto-tune rappers lijkt er weer een beweging gaande van creatieve, originele maar ook wel weer rauwe hiphop. Ik hou best wel van de nieuwe hypes en soundscapes, maar heb het vernieuwende/baanbrekende persoonlijk even gemist in hiphop.

Oemar: Veel meer thema albums naar mijn idee, waarbij de inhoud en het debat niet wordt geschuwd; iets wat de kern van rap en hiphop raakt naar mij m’n idee.

Rick: Daar hoef ik niet lang over na te denken. Mijn top-3 artiesten kwamen dit jaar optreden in Nederland. Lecrae, NF en Andy Mineo kwamen naar Amsterdam toe voor hun Europe Tours. Helaas waren de kaarten voor NF in de Melkweg al snel uitverkocht waardoor ik het optreden in Antwerpen moest bijwonen. NF vond ik van deze drie de beste show weggeven, het was tof met al die visuals op de achtergrond, de kooi van zijn albumcover van Perception op het podium en anderhalf uur kwalitatief goed zijn nummers erdoor knallen. Ik ben benieuwd wat het jaar 2019 0ns gaat brengen!

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord