BBC releast documentaire over Kanye West

Wat is er met Kanye aan de hand… Dat is iets wat waarschijnlijk veel mensen zich afvragen. In de korte docu die BBC heeft uitgebracht, probeert Ben Zand hierachter te komen. Ben, bekend van een eerdere docu over R. Kelly, gaat in Searching For Kanye West op zoek gaat naar antwoorden op vragen over deze veelbesproken artiest en zijn acties. Zijn het gekke marketingtrucs? Wil hij echt president worden? Of zijn het gewoon de effecten van het bekend zijn?

Ondanks dat het moeilijk is om bij de rapper zelf te komen, komt Ben aardig in de buurt. Hij spreekt onder andere een van zijn beste vrienden, rapper GLC, zijn neef, muzikant Tony Williams en oud-manager John Monopoly. Hij bezoekt zijn oude huis in hometown Chicago en praat over de rol van zijn inmiddels overleden moeder Donda. Ook verdiept Ben zich in Kanye’s interesse voor politiek en zijn support voor president Trump.

Kanye’s mogelijke mentale stoornis wordt ook besproken in de documentaire. Volgens vriend GLC is hij ondanks ups en downs altijd doorgegaan met werken en het bereiken van zijn doelen. Dat eist zijn tol. Neef Tony zegt: “Er is bij hem altijd een intern conflict gaande, daarom wordt hij vaak niet begrepen. Maar dat maakt hem tot wie hij is. Je behaalt dit succes niet met de mindset van de gemiddelde mens.”

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter