Spotify neemt afscheid van veelbesproken nieuwe beleid

Spotify introduceerde onlangs een nieuw beleid waarin ze hun personeel dat de playlists maakt de mogelijkheid gaven om artiesten te weren op basis van hun privéleven. Dit zorgde ervoor dat de muziek van XXXTentacion en R. Kelly verwijderd werd uit de, door Spotify zelf, gecureerde playlists. Bij XXXTentacion betekende dat een enorme daling van zijn streams, terwijl de cijfers van R. Kelly zelfs een beetje omhoog gingen.

Het nieuwe beleid riep veel vragen en commentaar op van mensen uit de muziekscene. Zo dreigde Kendrick Lamar om zijn muziek van de streamingdienst te verwijderen als er niets veranderd werd aan het beleid. Nu heeft Spotify dus besloten om het beleid terug te draaien. Wel blijft de streaming gigant muziek verwijderen met “hate content”.

“While we believe our intentions were good, the language was too vague, we created confusion and concern, and didn’t spend enough time getting input from our own team and key partners before sharing new guidelines” zegt een woordvoerder van Spotify.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter