Rappende priester uit Kenia geschorst in eigen gemeente

Sweet Paul, de rappende priester uit Kenia, is door de katholieke kerk geschorst. De reden? “Het gebruik van rapmuziek is niet toegestaan bij het preken.”

Paul Ogalo, zoals zijn echte naam luidt, gebruikt de rapmuziek niet alleen om jongeren naar zijn kerk te lokken, maar ook om ze van de drugs te houden, laat de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws weten. De rapmuziek helpt hem bovendien met het dichten van de generatiekloof. “Ik breng de jongeren met rapmuziek naar de kerk. Daarna breng ik hen naar Christus.”

De priester ging zijn gemeenschap elke zondagochtend voor in zijn traditionele habijt en leidde een normale katholieke mis. Verderop in de dienst verwisselde hij zijn pij voor een T-shirt of blouse, een rode bandana en een korte broek en begon hij te rappen.

Dat laatste is tegen het zere been van de Keniaanse katholieke kerk. Bisschop Philip Anyolo liet aan CNN weten dat Ogalo voorlopig geschorst is. “De kerk heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen Ogalo. Het gebruik van rapmuziek is niet toegestaan bij het preken. De priester heeft een jaar de tijd gekregen om zijn gedrag te overdenken, voor hij opnieuw welkom is bij de kerk.” Ogalo mag nog wel diensten bijwonen, maar mag ze voorlopig niet meer leiden.

Eerdere kritiek op zijn onconventionele manier van preken, pareerde Sweet Paul met: “Sommige collega-priesters vinden dat ik de waardigheid van het priesterschap aantast. Zij zeggen dat ik dit niet mag doen. Maar ik vertel hen steeds dat God ons talenten heeft gegeven en dat wij die talenten moeten gebruiken.”

Op sociale media ontvangt Paul Ogalo veel steun. Velen noemen de katholieke kerk in Kenia “dictatoriaal” en twitteraars roepen de kerk op met de tijd mee te gaan.

Bron: EO Visie

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter