Pionier Lovebug Starski overleden op 57-jarige leeftijd

De hiphop-gemeenschap heeft weer een van haar legendes verloren. Pionier Lovebug Starski overleed op afgelopen donderdag, 8 februari op 57-jarige leeftijd.

Starski trad de the hip-hop scene binnen in de jaren ’70, als een MC in The Bronx. Later werd hij DJ bij de Disco Fever Club en liet hij populaire singles los, zoals de tracks“Gangster Rock” en “Dancin’ Party People.” Hoewel hij niet altijd de gepaste erkenning voor zijn contributies aan het genre kreeg, werd zijn naam vaak genoemd naast legendes als Kool Herc, Grandmaster Flash en Chuck D.

“Lovebug Starski was een DJ, MC en innovator”, zei Chuck D tegenover HipHopDX. “Hij was de eerste double double thread in hiphop- en rapmuziek en draaide voor de grootste MC’s. Naast Grandmaster Flash en The Furious Five, was Lovebug Starski een van de weinigen die zijn legendarische streetrecords-status de wereld inbracht.

Een groot aantal artiesten binnen de community brachten hun ode en condoleances uit op social media. Check ze hieronder.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord