Vijf Grammy’s voor Kendrick Lamar

Vannacht werden de Grammy Awards voor de zestigste keer in de geschiedenis uitgereikt. De grote winnaar was Bruno Mars, die alle zes de prijzen in de wacht sleepte waar hij voor genomineerd was.

Kendrick Lamar ging echter niet met lege handen naar huis. Van de zeven nominaties won hij er vijf, namelijk Best Rap Album voor DAMN., Best Rap/Sung Collaboration voor Loyalty. met Rihanna, Best Music Video voor HUMBLE., Best Rap Performance voor HUMBLE. en Best Rap Song voor HUMBLE.

Ondanks de vijf Grammy’s voor Kendrick was het toch een teleurstellende avond voor hiphop. Zo wonnen hiphop artiesten alleen in de hiphop categorieën en niet in de algemene artiesten. Zo ging JAY-Z zonder Grammy naar huis terwijl hij maar liefst acht keer genomineerd was, waaronder Best Album en Record Of The Year.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Geef een antwoord