Kirk Franklin in gebed voor Kanye West

kirk-kanye-snlIn de afgelopen weken is er misschien wel geen dag voorbij gegaan, zonder dat ‘trending topic’ Kanye West op je tijdlijn voorbij kwam. Van wisselende album-titels tot eindeloze twitter rages, de rapper verscheen dagelijks in de headlines van talloze media. Ook werd er veel geschreven en gediscussieerd over de christelijke thema’s op zijn nieuwe album, en de opmerkelijke samenwerking met gospelzanger Kirk Franklin.

‘Ultralight Beam’
Samen met gospelsterren Kelly Price en Anthony Evans, Jr., droeg Kirk Franklin bij aan het nummer ‘Ultralight Beam’, dat op Kanye’s nieuwe album ‘The Life of Pablo’ verscheen. Het nummer over Ye’s worsteling rondom het vasthouden aan geloof wordt door Franklin afgesloten met gebed.

“Father, this prayer is for everybody that feels like giving up. This prayer is for everybody who feels like they are not good enough. (…) Jesus, that’s why I’m glad you came to give us eternal life. And in this war we’ve been looking for. God please keep my little brother safe.”

kirk kanyeVraagtekens?
Ondanks het gebed en de hoopvolle boodschap op het album werd de bijdrage niet door iedereen in dank afgenomen. Veel christenen zagen de samenwerking als een bevestiging van Kanye West’s “godslasterende muziek”. “Two can not walk together, unless they are in agreement”, zo stelde een volger van Kirk Franklin op Twitter. De gospelzanger deelde zijn gedachten over het onderwerp via Instagram.

“Voordat er ook maar een nummer werd uitgebracht werd ik al veroordeeld, omdat ik met Kanye op de foto stond (zie rechts). Weer luidde er ‘Kanye, je bent niet goed genoeg’. Dat is een gevaarlijke boodschap die we de wereld insturen. Dat mensen aan onze eisen moeten voldoen. Dat mensen niet te redden zijn, niet te vergeven zijn en dat zij geen genade kunnen ontvangen. Aan veel van mijn christelijke familie: het spijt me dat hij niet goed genoeg is, niet christelijk genoeg. Ook ik ben dat niet, gezien de reacties van sommigen. Daarom stoppen we niet met rennen. Bidt dat we winnen.”

Worden zoals Jezus
Ook de christelijke rapper Andy Mineo werd aan de kaak gesteld door zijn achterban. Zo was er kritiek vanwege zijn aanwezigheid bij de albumpresentatie van ‘The Life of Pablo‘. Kanye West werd in veel reacties veroordeeld. Mineo bevroeg de achterban op zijn beurt: “Waarom bekritiseren zoveel mensen anderen op hun geloofsreis? We geven hen geen ruimte om te groeien. Ze vallen óf binnen, óf buiten de boot”, zo concludeerde de rapper. “Heiliging (worden zoals Jezus) is een proces. Jezus hield van mensen in al hun zonde. Zijn goedheid maakt dat mensen veranderen”. Andy Mineo sloot vervolgens af met de volgende tweet.


Bekijk het videofragment van het optreden van Kirk Franklin en Kanye West via onze Facebook-pagina.

Bekijk ook

Post navigation

Reageer

Laat een reactie achter