Gratis download: Michaël Gabriël – Eventjes Mij (Mini-Mixtape)

michaelgabriel_eventjesmijNa Michaël Gabriël’s ‘Eventjes Mij‘ en ‘De Heer is mijn Herder‘ – tracks die onlangs 48 uur lang exclusief én gratis via Shiningstarmusic.com beschikbaar werden gesteld – volgt de derde track: ‘Wij Zijn Één‘. Het nummer vormt meteen het laatste deel van de mini-mixtape ‘Eventjes Mij’. Naar eigen woorden is het project “een persoonlijke reis door depressie, berusting en vervulling”. De rapper van De Rechtstaat licht toe:

‘Eventjes Mij’
In ‘Eventjes Mij‘ vertel ik over de dieptepunten van mijn worstelingen in het jaar dat achter me ligt; wat een bewogen jaar is geweest. Voor veel mensen zijn het herkenbare gevoelens. Dat bleek ook uit de vele reacties die ik kreeg na het releasen van de track. Toch lijkt het voor veel mensen niet vanzelfsprekend te zijn om deze gevoelens te uiten. Binnen veel kerken lijkt daar al helemaal een taboe op te rusten. Juist daarom wil ik niet schuwen dit onderwerp bespreekbaar te maken. (Bekijk de videoclip hier).

‘De Heer is Mijn Herder’
De Heer is mijn Herder‘ is een soort vervolg geworden op ‘Eventjes Mij’. De afgelopen periode heb ik echt geleerd hoe ik om mag gaan met de worstelingen die ik beschrijf in dat nummer. Ik hoef er niet zelf mee rond te blijven lopen, maar ik mag het bij God neerleggen. Rust vinden in Hem. In de wetenschap dat Hij mij leidt; als een herder. Dat is echt tof om te weten. En dat is ook daadwerkelijk een rustgevende gedachte. Jezus is het middelpunt. Hij is degene die rust geeft in het midden van de strijd. Naar Hem mag je altijd terugkeren om je tank te laten vullen.

‘Wij Zijn Één’
In ‘Wij Zijn Één’ ga ik dieper in op de hedendaagse kerk, de beoogde eenheid en de huidige verdeeldheid binnen deze kerk. In mijn ogen zou het niet zo moeten zijn dat wij ons druk maken om uiterlijke verschillen, zoals meningen, opvattingen, tradities en gebruiken. Volgens mij maakt God zich daar helemaal niet zo druk om. Mensen slaan elkaar veel te vaak om de oren met “jij doet het niet goed”, “ik doe het wel goed”, “ik ga naar de hemel”, “jij gaat naar de hel”, haha. Dit zorgt ervoor dat mensen die niet in God geloven niet eens deel uit willen maken van het lichaam, zoals de kerk wordt genoemd. Mijns inziens zou de nadruk moeten liggen op wat ons samenbind, wat ons één maakt, en dat is Jezus.

Het komende jaar zal De Rechtstaat elke 14e van de maand nieuw materiaal uitbrengen, in de vorm van een track, spoken word, of een videoclip. Blijf op de hoogte via Shiningstarmusic.com en kijk op DeRechtstaat.nl voor verdere informatie. Download de mixtape ‘Eventjes Mij’ hieronder.

DOWNLOAD: Michaël Gabriël – ‘Eventjes Mij’ (Mini-Mixtape)

Cover

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook

Post navigation

6 Comments

Laat een reactie achter