Lecrae dropt nieuw album Anomaly. What’s good?

lecrae_anomaly_cover9 september, 2014. Een grote dag voor Reach Records’ frontman Lecrae. Vandaag dropt hij zijn zevende studio-album, genaamd ‘Anomaly‘. De opvolger van het award-winnende ‘Gravity‘ en het tweede deel van de veelbesproken mixtape ‘Church Clothes‘. Lees hier een interview naar aanleiding van een nieuwe kraker in CHH

Met welke albums ben je opgegroeid?
Outkast (al hun albums), ‘The Miseducation of Lauryn Hill‘, alle DJ Quik albums, Tupac’s ‘All Eyez on Me‘ en Common’s ‘Like Water for Chocolate‘.

Wat vindt je het mooiste aan reizen en touren?
Hoe meer de cultuur zich onderscheidt, hoe meer ik ervan geniet

Wat was de tofste plek waar je dit jaar hebt opgetreden?
Hong Kong, zonder twijfel. Alleen al om aan de andere kant van de wereld te zien hoe mensen van de muziek houden en erdoor beïnvloed worden. Plus de cultuur daar was dope.

Beschrijf Anomaly (afwijkend) in je eigen woorden
Anomaly is wanneer je niet de norm past waarvan mensen dat verwachten. Zoiets van “wacht, wat is dit? Ik hoor hier niet thuis.” Anomaly is wat het systeem nooit gepland heeft, dat zich hier nu op moet aanpassen. Het is Neo in The Matrix.


Wat was de grootste beproeving die ontstond tijdens het opnemen van Anomaly?
Waarschijnlijk gewoon het moe en emotioneel terneergeslagen zijn. Ik had net een 50 steden tour afgerond en was uitgeput. Het is een beetje deprimerend wanneer je niet buiten de tour bus of in een stadion/concerthal komt. Als je daar naar buiten gaat zijn er overal veel fans, dus je kunt niet even een minuutje nemen om alleen van de zon te genieten en na te denken. Dus ik moest die emotionele bagage van me afschudden voordat ik kon opnemen, anders had ik een donker album gehad.

Wanneer heb je de tracks voor Anomaly voornamelijk opgenomen?
Ik nam vooral op in Atlanta in de Reach Records studio. Ik heb graag mensen om me heen en een omgeving met constante feedback op waar ik mee bezig ben.

Noem de albums die ik op dit moment op je iPod zou tegenkomen.
Swoope’s ‘Sinema’, Mali Music’s nieuwste album, ‘Aquemini‘ van OutKast, Christion Gray’s ‘School of Roses‘ en Tedashii’s ‘Below Paradise

Als je in de studio met iemand -levend of dood- zou kunnen samenwerken, wie zou het zijn?
Lauryn Hill. punt.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
God gaf je je eigen race om te rennen. Stop jezelf te vergelijken met anderen. Zij hebben hun race en jij hebt de jouwe. Ren hard en stop niet.

Koop ‘Anomaly’ nu via iTunes, of stream en luister hieronder via Spotify. Wat denken jullie van Crae’s jongste project? Deel je mening hieronder, en wij Tweeten ‘em door!


Bron: Examiner.com

Bekijk ook

Post navigation

8 Comments

Laat een reactie achter